ˆ
Zmiana wielkości treści
Zmiana kontrastu serwisu
WyłączWłącz skróty klawiatury
Zmień interlinię
Przejdź do strony głównej

Biuletyn Informacji Publicznej

Dom Pomocy Społecznej dla Kombatantów
  • Logo Biuletynu Informacji Publicznej
  • Godło Rzeczpospolitej Polskiej
ˆ

Ogłoszenie - szczegóły

Pobierz dane XML Ogłoszenie numer: 01062020Drukuj informację Ogłoszenie numer: 01062020

Szczegóły informacji

Ogłoszenie: Kierownik Sekcji Żywienia

Niniejszy dokument jest wersją archiwalną.

Miejsce pracy: DPS dla Kombatantów w Zielonej Górze

Wymiar etatu: 1

Ilość etatów: 1

Wydział: Sekcja Żywienia

Data udostępnienia: 2020-06-23

Ogłoszono dnia: 2020-06-23

Termin składania dokumentów: 2020-07-31 14:00:00

Nr ogłoszenia: 01062020

Zlecający: Dyrektor Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów w Zielonej Górze

I. Wymagania w stosunku do kandydatów:

a. Wymagania niezbędne:
Do naboru może przystąpić osoba, która spełnia następujące wymagania:
  1. Jest obywatelem polskim.
  2. Posiada pełną zdolność do czynności prawnych oraz korzysta w pełni z praw publicznych.
  3. Posiada wykształcenie wyższe pierwszego lub drugiego stopnia w rozumieniu przepisów o szkolnictwie wyższym w zakresie technologii żywienia – dietetyk lub pokrewne.
  4. Doświadczenie w prowadzeniu dokumentacji HACCP.
  5. Posiada co najmniej 3 letni staż pracy lub wykonywał przez co najmniej 3 lata działalność gospodarczą o charakterze zgodnym z wymaganiami na stanowisku, którego dotyczy nabór.
  6. Zna przepisy prawa z zakresu:
    • ustawy z dn. 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2010 roku Nr 136, poz. 914, z późn. zm.),
    • rozporządzenia (UE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie higieny środków spożywczych (t.j. Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str.1),
    • rozporządzenia Ministra Zdrowia. z dn. 17 kwietnia 2007r w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego zamkniętego (t.j. DZ.U. z 9 maja 2007r. nr 80, poz. 545),
    • ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. o zamówieniach publicznych (t.j. Dz.U. 2019, poz. 1843 z późn.zm.),
    • rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 23 sierpnia 2012 roku w sprawie domów pomocy społecznej (Dz. U. 2012, poz. 964),kodeksu pracy, a w szczególności przepisy regulujące czas pracy pracowników,znajomość Kodeksu Postępowania Administracyjnego.
  7. Posiada stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na przedmiotowym stanowisku pracy.
  8. Nie była skazana prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe.
  9. Cieszy się nieposzlakowaną opinią.
  10. Umiejętność obsługi komputera, pakietu Ms Office oraz urządzeń biurowych.
b. Wymagania dodatkowe:
  1. Umiejętność kierowania zespołem.
  2. Łatwość nawiązywania kontaktów z osobami niepełnosprawnymi w podeszłym wieku i przewlekle chorymi.
  3. Kreatywność.
  4. Umiejętność podejmowania decyzji.
  5. Sumienność i dyspozycyjność.
  6. Wysoka motywacja do pracy i umiejętności interpersonalne.
  7. Rzetelne przestrzeganie zasad etyki zawodowej, uczciwość, sumienność, wyrozumiałość i życzliwość w stosunku do mieszkańców, osób odwiedzających Dom oraz personelu.
  8. Nadzór i kontrola nad poziomem i organizacją pracy podległego personelu.
  9. Dyspozycyjność, komunikatywność, wysoka kultura osobista, odpowiedzialność, odporność na stres.

II. Zakres wykonywanych zadań na stanowisku:

  1. Organizacja i kierowanie pracą Sekcji.
  2. Zapewnienie właściwych norm żywieniowych i kalorycznych posiłków dla mieszkańców Domu, diet normalnych, lekkostrawnych i cukrzycowych w związku z tym:
    • opracowywanie receptur jadłospisów, zachowując zgodność kaloryczną, witaminową, smakową oraz kwotową – dostosowanych do potrzeb mieszkańców,
    • ustalanie do jadłospisu dekadowego gramówki tj. ilości produktów potrzebnych do wykonania każdej planowanej potrawy,
    • sporządzanie na podstawie zapotrzebowań na wyżywienie mieszkańców ilościowego wykazu diet.
    • prowadzenie dokumentacji i bieżąca kontrola  kuchni w zakresie HACCP,
  3. Nadzorowanie nad prawidłową realizacją zadań związanych z przygotowywaniem posiłków.
  4. Sporządzanie kalkulacji żywieniowej (zgodnie z obowiązującymi normami).
  5. Kontrola wykonania stawki żywieniowej.
  6. Kontrola jakości produktów i sposobu ich przechowywania.
  7. Odpowiedzialność za stan artykułów znajdujących się w kuchni.
  8. Prowadzenie nadzoru nad prawidłową eksploatacją maszyn i urządzeń stanowiących wyposażenie w kuchni.
  9. Zlecenia wydania towaru z magazynu – relew,
  10. Współpraca z magazynierem w zakresie planowania dostaw towarów.
  11. Sprawdzanie prawidłowości wystawianych faktur zgodnie z zawartymi umowami.
  12. Czuwanie nad realizacją zawartych umów w danym roku budżetowym i stopniem wykorzystania umów w trakcie realizacji w danym roku budżetowym.
  13. Przygotowywanie i wprowadzanie nowych procedur i instrukcji celem ulepszania funkcjonowania Sekcji.
  14. Sporządzanie miesięcznych harmonogramów pracy dla personelu kuchni w tym kontrola czasu pracy podległego personelu.
  15. Opiniowanie podań i wniosków podległych pracowników.
  16. Prowadzenie ksiąg inwentarzowych sprzętu kuchennego i wyposażenia kuchni.
  17. Ponoszenie odpowiedzialności materialnej za powierzone mienie i wyposażenie kuchni.
  18. Dokonywanie oceny podległego personelu.
  19. Czynne uczestniczenie w spotkaniach z mieszkańcami w celu omawiania jadłospisów zbiorowych oraz spraw dotyczących indywidualnego wyżywienia mieszkańców.
  20. Merytoryczna kontrola podległego personelu.

III. Warunki zatrudnienia na stanowisku:

  1. Praca w pełnym wymiarze czasu pracy  w godzinach od 7:00 do 15:00
  2. Praca przy komputerze.

IV. Wskaźnik zatrudnienia niepełnosprawnych:

6%

V. Wymagane dokumenty:

  1. Kwestionariusz własnoręcznie podpisany oraz klauzula o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych / dostępne są na stronie internetowej DPS dla Kombatantów w Zielonej Górze  w linkach poniżej.
  2. Kopie świadectw i dyplomów potwierdzających wykształcenie i przygotowanie zawodowe.
  3. Kopie zaświadczeń o ukończonych kursach i szkoleniach.
  4. Kopie świadectw pracy.
  5. Kserokopie innych dokumentów potwierdzających dorobek i kwalifikacje zawodowe.
  6. Oświadczenie, że kandydat posiada pełną zdolność do czynności prawnych oraz korzysta z pełni praw publicznych.
  7. Oświadczenie, że kandydat nie był skazany prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe.
  8. Oświadczenie, że kandydat nie był karany zakazem pełnienia funkcji kierowniczych związanych z dysponowaniem środkami publicznymi.
  9. Oświadczenie o posiadaniu obywatelstwa polskiego.
  10. Oświadczenie o stanie zdrowia.
  11. Kserokopia dokumentu potwierdzającego tożsamość.
  12. Wszystkie kserokopie dokumentów muszą być potwierdzone za zgodność

VI. Termin, sposób i miejsce składania dokumentów aplikacyjnych:

a. Termin:
2020-07-31 14:00:00
b. Sposób:
Wymagane dokumenty należy składać w zamkniętej kopercie z dopiskiem: „nabór na stanowisko Kierownika Sekcji Żywienia” w sekretariacie Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów w Zielonej Górze,  ul. Lubuska 11 lub listem na adres podany wyżej w terminie do dnia: 31.07.2020r. do godz. 14:00 
Decyduje data wpływu dokumentów do siedziby Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów w Zielonej Górze.
Dokumenty, które wpłyną po terminie wyżej określonym nie będą rozpatrywane.

VII. Informacje dodatkowe:

W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów Zielonej Górze, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych wynosił co najmniej 6 %. 
 
Ogłoszenie jest opublikowane: w Biuletynie Informacji Publicznej Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów http://www.kombatant.bipzielonagora.pl/ oraz wywieszone na tablicy informacyjnej Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów w Zielonej Górze, ul. Lubuska 11.
Wymagane dokumenty: list motywacyjny, szczegółowe CV (z uwzględnieniem dokładnego przebiegu kariery zawodowej), powinny być opatrzone klauzulą: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych
w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia  10 maja 2018r. (t.j. Dz.U. 2018, poz. 1000 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 22.11.2008r. o pracownikach samorządowych (t.j. Dz.U. 2019, poz. 1282 z późn. zm.)” oraz własnoręcznym podpisem.

Załączniki

« powrót do poprzedniej strony